Waiting for Barcelona -näytös ja keskustelutilaisuus to 4.10. klo 17:35 Kinopalatsissa

DOKUMENTTIKILLAN DOGGARIKLUBILLA
JUHO-PEKKA TANSKASEN
WAITING FOR BARCELONA
+ keskustelu ohjaaja Juho-Pekka Tanskasen ja tuottaja Isabella Karhun kanssa
Kinopalatsissa torstaina 4.10. klo 17:35

Rakkaussuhteita, ystävyyttä ja poliisi kannoilla. Yksi Euroopan kodittomista ja paperittomista nuorista johdattaa meidät elämäänsä Barcelonan kaduilla.

Barcelonan sokkeloiset kadut ovat romanttisen kaupunkielämän kehto – paitsi jos satut asumaan niillä. 27-vuotias Mou lähti kotimaastaan ollessaan 13-vuotias ja on siitä lähtien elänyt roskakoreista turistien suosiossa olevan Las Ramblas -bulevardin lähistöllä. Rakkaussuhde amerikkalaisen naisen kanssa tuo Moulle toivoa uudesta elämästä, mutta Moun menneisyys ja hänen tilanteensa vaikeus uhkaavat kasvattaa paineet liian suuriksi. Samaan aikaan laittomien kopiotuotteiden myyjät yrittävät selviytyä myymällä tuotteitaan ruuhkaisilla turistinähtävyyksillä. Poliisi lopettaa myynnin usein väkivalloin.

Elokuva pohtii kuinka unelma kaupungista on kaikille sama, mutta kuinka todellisuus riippuu yksilön vauraudesta ja kansalaisuudesta. Kun varakkaat turistit käyttävät Barcelonaa huvipuistonaan, täytyy huonompiosaisten selviytyä onnen murusilla, joita muut jättävät jälkeensä.

Kauniilla mustavalkokuvauksella toteutettu Waiting for Barcelona näyttää unien ja kärsimyksen maailman, joka sijaitsee yhden maailman suosituimman turistikaupungin sivukujilla.

Dokumenttikillan vuoden 2018 jäsenmaksunsa maksaneilla jäsenillä on mahdollisuus saada ilmaislippu näytökseen itselleen ja yhdelle kaverilleen ilmoittautumalla osoitteeseen info@dokumenttikilta.fi viimeistään tiistain 2.10. aikana. Kerro ilmoittautuessasi, haluatko yhden vai kaksi lippua. Näytös on avoin myös ns. tavalliselle yleisölle, joten muilla kuin Dokumenttikillan jäsenillä on mahdollisuus osallistua näytökseen ostamalla lippu Finnkinon lipunmyynnistä.

Tervetuloa!