Suomalaisdokumentit kiertävät ahkerasti maailmaa

Suomalaiset dokumenttielokuvat kiertävät maailmaa ahkerasti toukokuussakin, kertoo Suomen elokuvasäätiö.

Natalie Hallan ohjaama ja MRP Matila Röhr Productions Oy:n tuottama Neljä elementtiä saa kansainvälisen ensi-iltansa Trenton elokuvafestivaaleilla Italiassa 27.4-7.5.2017. Samassa kilpailusarjassa mittelee myös Juan Reinan ohjaus ja Monami Agencyn tuotanto Takaisin pintaan. Kolmas kilpailusarjan suomalaiselokuva on Johannes Östergardin elokuva Tarfala, jonka on tuottanut Underlandet films. Matleena Saarensalmi-Hintikan ohjaama ja Production House Oy:n tuottama Projekti Rockin’ High saa myös kansainvälisen ensi-iltansa festivaaleilla. Lisäksi Trentossa nähdään Katja Gauriloffin ja Oktober Oy:n Kuun metsän Kaisa, Kaisa Astikaisen ja Toivola-filmi Oy:n Toivola sekä Jan Ijäksen Time Capsule, jonka tuottaja on Atalante Inc.

John Websterin ohjaama ja Millennium Film Oy:n tuottama Tulevilla rannoilla saa kansainvälisen ensi-iltanasa Green Film Festivalilla Soulissa Etelä-Koreassa 7.–14.5.2017.

Varsovassa 12.–21.5.2017 järjestettävä dokumenttielokuvafestivaali Millennium Docs against Gravity -festivaali esittää ohjelmistossaan viisi suomalaista elokuvaa. Ne ovat Making Movies Oy:n tuottama ja Tonislav Hristovin ohjaama Hyvä postimies, Sahadok Oy:n tuottama ja Mia Halmeen ohjaama Joka toinen pari, Kuun metsän Kaisa, Samira Elagozin ohjaama ja tuottama Craigslist Allstars sekä intialais-saksalais-suomalainen Machines, jonka tuottajayhtiöitä ovat Pallas Film, Jann Pictures ja IV Films.