Sarita Koskelin ja Kari Paljakka aloittavat SES:in tuotantoneuvojina 1.1.2018

Suomen elokuvasäätiön uudet tuotantoneuvojat ovat Sarita Koskelin ja Kari Paljakka.

Suomen elokuvasäätiön uusiksi tuotantoneuvojiksi on valittu Sarita Koskelin ja Kari Paljakka. Yhdessä he tulevat vastaamaan pitkien elokuvien tuotannon tuista 1.1.2018 alkaen. Näiden lisäksi Koskelin tulee käsittelemään tv-draaman (jaksopituus yli 22 minuuttia) tukihakemukset ja Paljakka kansainvälisten vähemmistöyhteistuotantojen hakemukset. He seuraavat tehtävissään viisivuotisen toimikautensa vuoden lopussa päättäviä Hannu Tuomaista ja Marjo Valvetta.

Sarita Koskelin (ent. Harma) on pitkän linjan tv-tuottaja, joka siirtyy elokuvasäätiöön MTV Oy:stä vastaavan draamatuottajan tehtävistä. Koskelin on aiemmin toiminut myös Suomen elokuvasäätiön hallituksessa vuosina 2007-2011 ja valmistunut EAVE:n tuottajakoulutuksesta vuonna 2000.

Kari Paljakka on kokenut elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, joka on aiemmin toiminut Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKin tuotantoneuvojana vuosina 1998-2001 ja työskennellyt elokuvatuottajana Filmitakomo Oy:ssä.

”Olemme elokuvasäätiössä erittäin tyytyväisiä uusiin tuotantoneuvojiimme. Heillä molemmilla on takanaan pitkä ja monipuolinen ura elokuva- ja tv-alalla. Tämä kokemus antaa heille erinomaiset mahdollisuudet toimia pitkien näytelmäelokuvien ja tv-draaman tukien esittelijöinä tulevina vuosina. Uskomme, että he tulevat jatkamaan ansiokkaasti nykyisten tuotantoneuvojiemme erinomaista työtä,” kommentoi elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saarinen.

Lisätietoja:

Lasse Saarinen
Toimitusjohtaja
p. (09) 6220 300
lasse.saarinen@ses.fi