Machines-näytös ja keskustelu ohjaaja Rahul Jain kanssa maanantaina 23.4. klo 17 Andorrassa

Dokumenttikilta järjestää
Machines-elokuvan esityksen ja
keskustelutilaisuuden ohjaaja Rahul Jain kanssa
maanantaina 23.4. klo 17 elokuvateatteri Andorrassa

Ohjaaja Rahul Jain on paikalla näytöksessä elokuvan jälkeen. Keskustelussa keskitytään Machines-elokuvan työprosessiin, sen estetiikkaan, tekemisen etiikkaan sekä ohjaajan ja päähenkilöiden suhteeseen. Keskustelua moderoi Dokumenttikillan puheenjohtaja, taiteen tohtori Timo Korhonen. Tilaisuus on maksuton ja avoin myös muille kuin Dokumenttikillan jäsenille. Tilaisuus toteutetaan Sosiaalifoorumin ja Dokumenttikillan yhteistyönä.

Suomalaista osatuotantoa (IV Films, Iikka Vehkalahti) oleva Machines on visuaalisesti vahva elokuva suuresta tekstiilitehtaasta Intian Gujaratissa. Tehtaan labyrintin pimeyden keskellä lian ja kemikaalien ympäröimät työläiset kaipaavat kipeästi unta. Keskeytyksettä jyskyttävät koneet suoltavat kauniita tekstiilejä merkkivaatteiden valmistajille. Olosuhteet muistuttavat maailmasta, jossa ei ole ay-liikettä, eettisiä työolosuhteita tai työajan rajoituksia.

MACHINES
Intia, Saksa, Suomi
Kesto: 71 min
Ohjaus ja käsikirjoitus: Rahul Jain / Kuvaus: Rodrigo Trejo Villanueva, / Äänisuunnittelu: Susmit, Bob Nath / Leikkaus: Yaël Bitton, Rahul Jain / Tuotanto: Rahul Jain – JANN PICTURES, Thanassis Karathanos – PALLAS FILM, Iikka Vehkalahti – IV FILMS LTD