Miksi liittyä Dokumenttikiltaan?

Dokumenttikillan jäsenenä liityt jäsenten sähköpostilistalle, jossa välitetään ajankohtaista tietoa dokumenttielokuvaan liittyvistä tapahtumista. Dokumenttikilta tarjoaa jäsenilleen mm. Doggariklubi-näytöksiä uusista kotimaisista dokumenttielokuvista, seminaareja ajankohtaisista aiheista taitojesi ja tietojesi päivittämiseksi, sekä muita keskustelutilaisuuksia ja tapaamisia, joissa voit tutustua ja pitää yllä kontaktejasi muihin dokumenttialan ammattilaisiin. Perinteisiä jäsenten omia tilaisuuksia ovat vuosikokous ja sen jälkeinen illanvietto keväisin sekä pikkujoulujuhlat ja niihin liittyvä ammatillinen tapahtuma loppuvuodesta. Lisäksi Dokumenttikillan jäsenet saavat vuosittain edun DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin pääsylipuista. Dokumenttikillan jäsenenä olet myös mukana vaikuttamassa ja tukemassa dokumenttielokuvantekijöiden hyväksi tehtävää työtä. Dokumenttikillan painoarvo päättäjien suuntaan on sitä vahvempi, mitä laajemmin yhdistyksen jäsenistö edustaa dokumenttielokuvantekijöitä Suomessa.

Miten liittyä Dokumenttikiltaan?

Hakeaksesi jäsenyyttä, täytä alla oleva lomake. Mainitse hakemuksessasi myös mikä jäsenlaji olisi kyseessä (k. alla). Halutessasi voit myös lähettää vapaamuotoisen hakemuksen, jossa kerrot muutamalla lauseella koulutuksestasi, työkokemuksestasi tai kiinnostuksestasi dokumenttielokuvaan Dokumenttikillan hallitukselle sähköpostitse osoitteeseen info@dokumenttikilta.fi.

Jäsenhakemukset käsitellään kuukausittain Dokumenttikillan hallituksen kokouksessa. Kokouksen jälkeen jäseneksi hakeneille ilmoitetaan hyväksymisestä ja lähetetään lasku jäsenmaksun maksamiseksi.

Vuodesta 2020 alkaen yhdistyksellä on useita jäsenlajeja, joiden jäsenmaksu on eri suuruinen:

 • Varsinainen jäsen 40 € / vuosi
 • Opiskelijajäsen 20 € / vuosi
 • Kannatusjäsen 100 € / vuosi

Lisäksi yhdistys voi valita kunniajäseniä, jotka ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Opiskelijajäsenmaksua maksavilta edellytetään kokopäiväisten opintojen suorittamista.

Kaikki dokumenttielokuvan parissa työskentelevät, alaa opiskelevat ja alan puolesta liputtavat ovat tervetulleita jäseniksi!

JÄSENHAKEMUSLOMAKE

  Nimi*

  Sähköposti*

  Postiosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka*

  Ammatti*

  Vapaamuotoinen hakemusteksti*

  Tietoni saa julkaista verkkosivujen jäsenluettelossa.