Doggariklubi: Orkesterin edessä

 

Dokumenttikillan vuoden toisessa Doggariklubissa esitetään elokuva Orkesterin edessä keskiviikkona 26.2. klo 17.30.

Näytöstä seuraa keskustelu, johon osallistuvat elokuvan ohjaaja Anna-Karin Grönroos, säveltäjä Salla Luhtala ja äänisuunnittelija Tuomas Klaavo. Keskustelua johdattelee Dokumenttikillan hallituksen jäsen Elizabeth Marschan.

Liput:
Elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15
https://cinemaorion.fi/elokuvat/orkesterin-edessa/

Tervetuloa!

 

Elokuvan esittely:

Emilia Hoving, I-Han Fu ja James Kahane ovat nuoria muusikoita, jotka ovat valinneet itselleen instrumenteista kaikkein vaativimman, sinfoniaorkesterin. He opiskelevat orkesterinjohtamista Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla, joka on alallaan yksi maailman halutuimmista ja arvostetuimmista.

Päivästä toiseen nuoret kapellimestariopiskelijat astuvat partituureineen orkesterin eteen harjoittelemaan kapellimestarin ammattia opettajiensa herkeämättömän katseen alla. Kapellimestarin on oltava itsevarma, karismaattinen, herkkä, tarkka ja sytyttävä. Heidän tulee vakuuttaa orkesterin soittajat siitä, että tietää mitä tekemässä, vaikka oma mieli on täynnä kyseenalaistuksia ja epävarmuuksia.

Orkesterin edessä on elokuva luovasta johtajuudesta kerrottuna kolmen nuoren kapellimestarin tarinan kautta. Heitä mentoroi professori Atso Almila, joka tekee parhaansa rohkaistakseen nuoria kapellimestareita alalla, jossa kilpailu on todella kovaa. Ihailtu vieraileva professori, Radion Sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Lintu sähköistää ilmapiirin lahjomattoman täsmällisellä palautteellaan. Yksi tämän hetken seuratuimmista kapellimestareista, Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari Susanna Mälkki korostaa opiskelijoille, kuinka tärkeää on tietää tarkalleen mitä orkesterilta pyytää ja olla periksi antamaton sen pyytämisessä.

Orkesterin edessä -elokuvassa Sibelius-Akatemian opiskelijoita päästään seuraamaan opetustilanteissa ensimmäistä kertaa näin laajasti.

Elokuva sai ensi-iltansa DocPoint Helsingin dokumenttielokuvafestivaalilla tammikuun lopussa 2020. Elokuva on saapunut elokuvateatterilevitykseen 7.2.

Elokuvan kesto: 75 min.
Ikäraja: S
Kieli: englanti, suomi, ruotsi, ranska
Tekstitys: suomi, ruotsi
Ohjaus: Anna-Karin Grönroos
Kuvaus: Mika Mattila
Leikkaus: Okku Nuutilainen
Äänisuunnittelu: Tuomas Klaavo
Musiikki: Salla Luhtala
Tuottaja: Venla Hellstedt, Tuffi Films

Verkkosivut:

www.orkesterinedessaelokuva.fi