Doggariklubi: Aalto

Dokumenttielokuva AALTO esitetään keskiviikkona 9.9. klo 17.30 elokuvateatteri Orionissa Dokumenttikillan Doggariklubilla.

Näytöstä seuraa keskustelu ohjaaja Virpi Suutarin kanssa.

Liput: Elokuvateatteri Orion, Eerikinkatu 15
https://cinemaorion.fi/
Lipunmyynti avataan noin viikkoa ennen näytöstä.
Tervetuloa!

Elokuvan esittely:

Miksi rakentaa tavallista, jos voi luoda paratiisin?

Rakkaustarina ja kuvaus aikaansa edellä olleesta taiteilijapariskunnasta. Palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Aino Aallon tarina Alvarin tasa-arvoisena kollegana nousee esiin ja henkilökohtainen tarina kietoutuu orgaanisella tavalla arkkitehtuuriin ja työhön. Aalto kertoo rohkeista ja aikaansa edellä olleista luovista taiteilijoista ja yrittäjistä, Alvarista, Ainosta ja Elissasta, jonka kanssa Aalto meni naimisiin 1952 Ainon kuoleman jälkeen.

Elokuvassa on runsaasti ennennäkemätöntä ja -kuulematonta arkistomateriaalia, kuten Aaltojen rakkauskirjeitä sekä Göran Schildtin Aallon elämänkertaa varten nauhoittamia taustahaastatteluja. Elokuva perustuu laajaan taustatyöhön ja ja nykypäivässä kuvattuun materiaaliin. Sitä varten on haastateltu Aaltojen läheisiä ja kansainvälisiä huippututkijoita eri puolilla maailmaa. Dokumentti kuljettaa katsojan kiehtovalle matkalle Aaltojen rakkaustarinaan ja heidän ajatteluunsa ikonisten teosten taustalla.

Elokuvassa vieraillaan monissa Suomen Aalto-kohteissa Helsingissä, Imatralla, Jyväskylässä, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Säynätsalossa sekä Venetsian Paviljongissa, Viipurin kirjastossa ja Cambridgessa. Matkalla kohdataan myös Rockefellerit, Le Corbusier sekä monia muita legendaarisia kulttuurihahmoja.

Elokuvan kesto: 103 min.
Ikäraja: 7
Kieli: suomi/englanti
Tekstitys: suomi
Ohjaus: Virpi Suutari Käsikirjoitus: Virpi Suutari, Jussi Rautaniemi
Leikkaus: Jussi Rautaniemi
Kuvaus: Heikki Färm, Jani Kumpulainen, Tuomo Hutri
Äänisuunnittelu: Olli Huhtanen
Sävellys: Sanna Salmenkallio
Tuottaja: Timo Vierimaa
Vastaavat tuottajat: Virpi Suutari ja Martti Suosalo / Euphoria

Traileri: https://youtu.be/qSIpv61S8pE

Lisätietoa: https://www.facebook.com/aaltoelokuva

Esityssarjaa rahoittavat AVEK ja Dokumenttikilta.