Anteeksiantamaton-keskustelu ma 5.2. klo 14-17, Kino K-13

Asiantuntijakeskustelu pahuudesta, anteeksiannosta ja kansan kahtiajakautumisesta

”Vaikeinta on sovitus”

Dokumenttielokuva Anteeksiantamaton saa valtakunnallisen tv-ensi-illan maanantaina 5.2.2018 Ylen Dokumenttiprojektissa klo 21:30. Elokuvasta järjestetään näytös- ja keskustelutilaisuus maanantaina 5.2. klo 14:00-17:00 Kino K-13 teatterissa, Kanavakatu 12, Helsinki.

Tilaisuudessa keskustellaan elokuvan teemojen kautta kansan jakautumisen syistä, sisällissodasta ja sen kauaskantoisista vaikutuksista. Miten kuka tahansa tavallinen ihminen kykenee pahaan tietyissä olosuhteissa? Miten elokuvaa voidaan käyttää vaikuttamiseen ja keskustelun avaamiseen, jotta vältymme tekemästä samoja virheitä uudelleen?

Keskustelutilaisuuden paneelissa mukana oikeushammaslääketieteen pioneeri Helena Ranta, psykoanalyytikko Jussi Kotkavirta, elokuvatuottaja Ari Matikainen sekä hankekumppanit Rikosseuraamuslaitos, Kirkkohallitus ja Kriminaalihuollon tukisäätiö. Keskustelun moderoi Tuomas Peltomäki.


Aikataulu

13.45 ovet auki
14:00 tervetuloa
14:05-15:30 elokuva
15:30-16:00 paneelikeskustelu
16:00-17:00 vapaata seurustelua

Suomalainen dokumenttielokuva Anteeksiantamaton sai PerSo Film Festivaalilla Italiassa, kilpasarjassa tuomariston kunniamaininnan ja se on ollut virallisessa esitysarjassa myös Sarajevon elokuvafestivaalilla sekä Fact Award -kilpasarjassa Kööpenhaminan Dox-festivaalilla, vuonna 2017.

Anteeksiantamaton kertoo Bosnian sodan rikoksista Haagissa tuomitun ja Suomessa asuvan Esad Landzon tarinan. Voiko sotarikollinen saada anteeksiannon ja löytää sovituksen, jos hänet on tuomittu rikoksesta ihmisyyttä vastaan? Lars Feldballe-Petersenin ohjaama ja Ari Matikaisen Kinocompanylle tuottama elokuva Anteeksiantamaton, kertoo Esadin viimeisestä yrityksestä saada vastaus

Anteeksiantamaton on mukana AVEK:n, SES:n ja Kirkon mediasäätiön dokumenttielokuvan vaikuttavuustyöhankkeessa. Tavoitteena on nostaa keskusteluun anteeksianto, sovitus ja niiden osuus sisällissotien traumojen purkamisessa. Kumppaneina elokuvan vaikuttavuuskampanjassa ovat mm. Kriminaalihuollon tukisäätiö, Rikosseuraamuslaitos ja Kirkkohallitus. Anteeksiantamaton sai Suomen teatteriensi-iltansa 20.10.2017.
Elokuvaa ovat rahoittaneet mm. Suomen elokuvasäätiö. Kirkon Mediasäätiö, Creative Europa – MEDIA ja Yle.

TRAILERI
https://vimeo.com/ondemand/theunforgiven
tai https://youtu.be/KuFjGgLYOvM

LISÄTIETOA
Sini Hormio, Kinocompany
sini@kinocompany.fi
040 749 5886