Äänisuunnitteluseminaari pidettiin 16.1.2018

Dokumenttikillan
ÄÄNI KUULUVIIN -seminaari
pidettiin elokuvateatteri Andorrassa
tiistaina 16.1.2018

Ääni on yksi elokuvien tärkeimmistä elementeistä. Miten ottaa sen jälkituotannon suunnittelu huomioon elokuvatuotannossa aina kehittelystä kuvauksiin vaikka se on yksi viimeisimmäksi toteutettavista osa-alueista? Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon? Millaista dialogia käyvät ohjaaja ja äänisuunnittelija läpi koko elokuvan tuotannon, ja mistä kaikesta olisi hyvä esimerkiksi leikkaajan, äänittäjän ja kuvaajan keskustella äänisuunnittelijan kanssa?

Äänisuunnittelussa on harvoja rajoja ja se mahdollistaa monia erilaisia toteutustapoja. Kuinka löytää juuri sopiva äänituotannollinen toteutustapa joka sopii kunkin dokumentaarisen elokuvan sisäiseen maailmaan? Entä mitä äänituotannolle kuuluu nyt, sekä miltä näyttää kotimaisen äänisuunnittelun tulevaisuus?

Muun muassa näitä asioita käytiin läpi Dokumenttikillan ÄÄNI KUULUVIIN -seminaarissa. Keskustelemassa olivat äänisuunnittelijat Olli Huhtanen, Pietari Koskinen ja Janne Laine, sekä ohjaajat Anu Kuivalainen ja John Webster. Keskustelun moderoi Isabella Karhu.